Редактор: e-mail: кадър bTVВъншният министър Екатерина Захариева заяви, че България още не

...
Редактор: e-mail: кадър bTVВъншният министър Екатерина Захариева заяви, че България още не
Коментари Харесай

Захариева: В Северна Македония създават проблеми на българските инвеститори

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Външният министър Екатерина Захариева съобщи, че България още не е подготвена за утвърди преговорната рамка за кандидатурата на Северна Македония в Европейски Съюз. „ Все още не сме там, с цел да кажем „ Да “, сподели тя откакто през вчерашния ден организира срещи по тематиката в Германия, която е сега ръководи Европейски Съюз.

В началото на срещата си с медиите Захариева изрази съболезнованията на българското държавно управление към народа на Австрия поради терористичния акт във Виена. Тя прикани българите в австрийсктата столица към дисциплинираност и да останат по домовете си, какъвто е апела на управляващите там.

„ Северна Македония трайно не съблюдава Договора за другарство и добросъседство и съдействие “, съобщи Захариева на конференция. Сред образците, които даде тя, е основаване на проблеми на български вложители, неприлагане на формулировката за езика, както и неналичието единодушие в взаимната комисия по повод историческите персони. „ Постигнато е единодушие за 5 персони. То обаче няма никакво значение, в случай че остане единствено на хартия “, разяснява Екатерина Захариева.

Министърът съобщи, че България не е подготвена да утвърди преговорната рамка, до момента в който не бъдат дадени гаранции, че Северна Македония ще извършва Договора за другарство и добросъседство. Друго изискване е институциите ѝ да не поддържат малцинствените искания към България, които по думите на Захариева са застъпени в резолюцията на Европейски Съюз за страната ни.

„ Винаги поредно сме подкрепяли Северна Македония. Ако не бяхме на тази позиция, нямаше да сме първата страна, която е признала независимостта ѝ “, сподели още министър Захариева. Тя обаче акцентира, че България не желае да внася двустранни несъгласия в Европейски Съюз.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР